Fietsen en wandelen

Schaepsgerwe B&B - Eeklo - Fietsen en wandelen Aan prachtige fiets en wandelroutes geen gebrek in het Meetjesland. Via de toeristische website van het Meetjesland, vindt u ze allemaal. Deze en andere kaarten hoeft u niet te kopen, ze liggen voor u klaar in de Schaepsgerwe. U kan ook uw eigen route uitstippelen, bij u thuis of in de Schaepsgerwe. Wij maken dan voor u een handig kaartje met alle fietsknooppunten, dat u gemakkelijk aan uw stuur kan bevestigen.

Fietsen huren

Wenst u te genieten met de fiets? Wij hebben 4 fietsen beschikbaar die u kunt huren aan € 5/dag of € 10/verblijf. Deze fietsen worden goed onderhouden maar zijn niet gloednieuw. Voor de echte liefhebbers raden wij dan ook aan om een fiets te huren. VIVA VELO de streekvelotheek, verbonden aan de kringloopwinkel in de buurt verhuurt nieuwe fietsen voor een zacht prijsje. Geef ons vooraf een seintje en wij zorgen dat alles voor u klaar staat. Zo kan u volop genieten van het prachtige Meetjesland.

De mooiste fietsroutes

Er zijn ontelbaar veel fietsroutes in het Meetjesland, zo is ‘de Lieve vertelt’ een echte aanrader. Deze doorkruist het Houtland, het zuidelijke deel van het Meetjesland en volgt het oudste kanaal van Vlaanderen ‘De Lieve’. Ook ‘De Kreken Spreken’ is een prachtige tocht langs natuurgebieden met poëtische namen als ‘De Kussende Kreek, Molenkreek en de Boerenkreek.

De mooiste wandelroutes

Ook wandelaars kunnen hun hartje ophalen in het Meetjesland. De Slodderspookroute leidt u langs Kastelen en Waterlopen. De Oude Kalevalleiroute slingert langs de kastelendorpen Merendree, Vinderhoute en Lovendegem. Een waar pareltje op een boogscheut van Gent.

Back to Top