Immaterieel Cultureel Erfgoed

Schaepsgerwe B&B - Eeklo - Erfgoed Hebt u al gehoord van Krulbollen? Deze Vlaamse volkssport is zeer populair in het Meetjesland. U komt er alles over te weten in de expo van het Museum te Doornzele. Wil u zelf eens proberen? Dat kan, in het museum of in het park op 500m van de Schaepsgerwe. Ook Kantklossen is hier populair. Gastvrouw Rita is specialiste ter zake en geeft met plezier een demonstratie.

Bezoek eens een oude Hoeve

De Huysmanhoeve is een middeleeuws bouwwerk waarvan de poort dateert uit de 12de eeuw. U kan de hoeve bezoeken en in de zomer zijn hier tal van evenementen. In dit streekcentrum, gelegen net buiten het centrum van Eeklo, is de toeristische dienst onder gebracht. In het dorpje Ursel vindt u "bezoekerscentrum" de Drongengoedhoeve. Dit is een ontginningshoeve die gebouwd werd in 1746. Tijdens de rondleiding komt u alles te weten over de geschiedenis van de hoeve en het omliggende landschap. Ook de kruidentuin is beslist een bezoekje waard!

Provinciaal domein ‘Het Leen’

In dit stukje vergeten paradijs kan u heerlijk wandelen! Er zijn een aantal themawandelingen en activiteiten voor jong en oud. Dankzij en aantal betonnen wegen is het Leen ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Na een stevige wandeling kan u steeds in de cafetaria terecht voor verfrissing.

Neem eens een stoomtrein

In Maldegem vindt u charmant stationnetje uit 1862 dat werd omgetoverd tot een levend stoommuseum. Puffend en stomend keer je hier vijftig jaar terug in de tijd. In het seizoen kan je de stoomtrein nemen van Maldegem naar Eeklo! Meer informatie vindt u hier.

Snuif cultuur op in het Canada museum

Het Canada museum werd opgericht uit dankbaarheid voor de Poolse en Canadese bevrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit private museum toont de mobilisatie, bezetting en bevrijding van Vlaanderen. Een echte aanrader!

Back to Top