Wonderlijk Meetjesland !

Schaepsgerwe B&B - Eeklo - Omgeving Met zijn weidse en afwisselende landschappen is het Meetjesland ideaal om te komen uitwaaien. Fiets of wandel naar hartenlust langs de kreken en kanalen, snuif de boslucht op en geniet van de polderlandschappen, rietkragen en houtkanten. Droom weg bij sprookjesachtige kastelen en verken onze schilderachtige dorpjes. De namen spreken voor zich: Waterland-Oudeman, Nevele, Watervliet, Bellem, Zomergem, Sint-Jan-In-Eremo. Kom de poëzie van dit stukje onbekend maar verrassend Vlaanderen ontdekken. Lees er meer over bij erfgoed.

Fietsen en wandelen naar hartenlust

Aan fiets en wandelroutes geen gebrek in het Meetjesland. Via de dienst toerisme kan u een aantal fiets en wandelroutes ontdekken. De meest gekende routes zijn ‘De Lieve Vertelt’ en De Kreken Spreken’. Er zijn geluidsfragmenten en gidsbeurten voor kinderen en volwassenen. Lees er meer over bij fietsen en wandelen.

Provinciaal domein ‘Het Leen’

In dit stukje vergeten paradijs kan u heerlijk wandelen! Er zijn een aantal themawandelingen en activiteiten voor jong en oud. Dankzij een aantal betonnen wegen is het Leen ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Na een stevige wandeling kan u steeds in de cafetaria terecht voor verfrissing, een snack of een maaltijd.

Het bosinfocentrum geeft u meer uitleg over het bos zelf en het unieke van dit stukje natuur. Je krijgt een beter inzicht over het verleden, het heden en de toekomst van het domein. Naast een permante tentoonstelling over het bos zijn er ook steeds wisseltentoonstellingen.

Het arboretum is wereldbekend om zijn soortenrijkdom. In de lente is het een pareltje om de bloesems te bewonderen.

Neem eens een stoomtrein

In Maldegem vindt u een charmant stationnetje uit 1862 dat werd omgetoverd tot een levend stoommuseum. Puffend en stomend keert u hier vijftig jaar terug in de tijd. In het seizoen kan u de stoomtrein nemen van Maldegem naar Eeklo! Meer informatie vindt u hier.

Snuif cultuur op in het Canada museum

Het Canada museum werd opgericht uit dankbaarheid voor de Poolse en Canadese bevrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit private museum toont de mobilisatie, bezetting en bevrijding van Vlaanderen. Een echte aanrader!

Back to Top